Jul 20th - 7min.

Alle boeiende eetconcepten en hoe EasyOrder hun online bestelsysteem verrijkt

Deze blogpost buigt zich over de verschillende eetconcepten en de unieke oplossing die EasyOrder implementeerde tijdens de creatie van hun bestel-app en online bestelsysteem. Restauranteigenaars en cateraars zullen versteld staan van hoe de technologie van EasyOrder de omzet, klantenervaring en efficiëntie van het bestelproces van deze verschillende businessmodellen in de horeca ondersteunt en verrijkt.

Jouw zaak X EasyOrder

In onze vorige blogposts hadden we het over dark kitchens en frituren. En daar hadden we kunnen stoppen. Maar je kent ons intussen … We weten gewoon niet van ophouden! Dus doen we gewoon verder met een blogpost over eetconcepten uit onze klantenportfolio die wij ontzettend interessant vinden!

Alle voorbeelden in deze blogpost zijn uniek als concept. Maar ze hebben één raakvlak: ze kozen allemaal voor de EasyOrder-oplossing. Ze personaliseerden ze om een concurrentieel voordeel te behalen met restauranttechnologie en hun klanten een naadloos bestelsysteem aan te reiken.

Sommigen hebben een eigen getrouwheidssysteem, anderen bieden unieke kortingen, maar allemaal gebruiken ze onze softwaretechnologie om hun diensten, hun omzet en de ervaring van hun klanten te verbeteren.

Hoe kun je eetconcepten indelen?

Een universeel erkende indeling is er niet. De horeca gebruikt wel verschillende variabelen om restaurants en andere horecazaken in categorieën onder te brengen. De bekendste zijn gebaseerd op het type van keuken, de bereidingswijze, de prijzen, de zitmogelijkheden en de manier waarop de gerechten worden geserveerd.

Type van keuken

De bekendste keukens wereldwijd zijn de Italiaanse, Japanse, Chinese, Indiase en Amerikaanse. Maar er zijn meer dan honderd andere keukens.

Bereidingswijze

De bereidingswijze is de kunstvorm en toegepaste wetenschap van de bereiding van maaltijden. Voorbeelden zijn bakken, frituren, roken enzovoort.

Prijzen

De prijzen gaan meestal hand in hand met formaliteit. Maar wij onderscheiden ze meestal volgens de categorieën goedkoop, matig, duur en erg duur.

Zitmogelijkheden

Ook de zitmogelijkheden kunnen variëren. Kun je de maaltijden in het restaurant zelf eten? Dan hebben we het over een dine-in concept. Kun je ze enkel meenemen, met een paar stoelen aan de toonbank? Of is het gewoon een keuken waar je je bestelling afhaalt, zoals een dark kitchen?

Het doet er voor ons niet toe. Wij zijn EasyOrder, en wij weten dat grondig werk ons het snelst brengt waar we moeten zijn. In dit artikel belichten we de interessantste concepten.

Brunch

Het woord brunch is een samentrekking van breakfast en lunch. Toen het weekend ingang vond, konden arbeiders en bedienden op vrijdag- en zaterdagavond lang opblijven.

De volgende dag snakten ze naar hartig voedsel zoals worst, spek, ham en gerookte zalm, of zoetere kost zoals pannenkoeken, wafels, wentelteefjes en zoete broodjes.

Een must op de brunchtafel zijn eiergerechten, met de Amerikaanse Eggs Benedict op kop.

Brunch

Een brunchformule geeft restaurants fantastische groeimogelijkheden. De gemiddelde rekening van een brunch is vaak hoger die dan van een lunch. Ook de marges zijn beter, want de ingrediënten van de meeste brunchgerechten zijn goedkoper dan die van een klassiek menu.

Kijk maar eens hoe NOSH zoete en hartige brunchgerechten combineert! Hun unieke concept biedt verschillende brunchboxen om mee naar huis te nemen. Hun getrouwheidssysteem verzekert ondertussen dat je terugkeert om te eten in hun prachtige restaurant in het historische centrum van Leuven.

Fast-casual

De twee grote concepten in de Amerikaanse horeca waren van oudsher fastfood en eten op restaurant. Maar de voorbije jaren wrong fast-casual zich daartussen, met verrassende groeimogelijkheden.

Met dit concept gingen restaurants betere ingrediënten gebruiken, maar bleven ze vasthouden aan het gemak, de snelheid, het informele karakter en de relatief lage prijzen van de fastfoodsector.

Fast casual

Een fast-casual restaurant biedt geen complete bediening aan tafel, maar gaat prat op een betere kwaliteit dan fastfoodrestaurants, met minder diepgevroren of bewerkte ingrediënten.

Het biedt meer zitplaatsen en is een hybride tussen de bediening aan de toonbank die zo typisch is voor fastfood en de traditionele bediening aan tafel van restaurants.

Een mooi voorbeeld is Hashtag Brussels. Vergeet alles wat je weet over hamburgers, want zij tilden het concept naar een nieuw niveau met … WAFELS!

Ze hebben ook de lekkerste milkshakes en op zondagnamiddag draait er zelfs een dj!

Ze tekenden in op de EasyOrder-oplossing en kozen voor een bestelling aan tafel, met behulp van een unieke QR-code waarmee klanten het menu kunnen bekijken op hun eigen smartphone.

Fastfood

Een fastfood- of snelrestaurant biedt een minimale bediening aan tafel en heeft een beperkt menu. Het moet het vooral van een bediening aan de toonbank hebben, hoewel zitplaatsen mogelijk zijn.

De maaltijden worden snel bereid en overhandigd. De restaurants zijn vaak ketens en de aangeboden menu-items zijn doorgaans goedkoper en minder voedzaam. Denk maar aan hamburgers, frieten en frisdrank.

Fastfood

Ze nemen meestal een grote plaats in het ecosysteem voor mobiele bestellingen in. Hun businessmodel biedt een snel bestelproces dat makkelijk kan worden gekoppeld aan een app, wat voor hun doelpubliek fantastisch is omdat het doorgaans uit jongere klanten bestaat.

Kijk maar eens naar City Food Lounge. Geen enkel zomerlichaam is veilig met het lekkers dat zij bieden! Zij tilden hun abonnement naar het volgende niveau, want naast het gebruikelijke online bestelsysteem kozen ze ook voor een kiosk, waarmee ze de omzet verhogen en de druk op hun marketingbudget verlichten.

Fastgood

Wie wil er nu geen gezond voedsel dat snel wordt klaargemaakt en niet eens meer kost dan andere maaltijden? Dat is precies waar het met fastgood om draait.

Vooral nieuwe klanten van de jongere generatie zijn tuk op evenwichtig voedsel dat onze planeet respecteert.

fastgood

Veel restaurants vergrootten hun omzet én succes door in te haken op de fastgoodtrend.

Lucy Chang is een prachtig voorbeeld van hoe je een handig en gebruiksvriendelijk online bestelsysteem voor een restaurant opzet. Hun platform ondersteunt meerdere vestigingen en meeneemopties. Klanten moeten minder lang wachten om te genieten van een gezonde maaltijd.

Koffieshop

Een koffieshop is een soort van eetzaak die meestal koffie, thee en snacks zoals gebak of smoothies aanbiedt.

Het zijn ook populaire plekjes voor telewerkers. Een recente trend is de koffieshop die lunchmenu's met complete maaltijden of snelle snacks serveert.

Koffieshop

Bij Cécile vind je zowat alles, van lunch tot brunch of snacks!

In de zomer startten ze met bestellingen aan tafel, zodat klanten van de zon kunnen genieten terwijl ze bestellen via de unieke mobiele bestel-app van Cécile.

Lunch en broodjes

De lunchpauze is een grote bron van inkomsten voor elke horecazaak.

Sinds het coronavirus ons leven op zijn kop zette, zijn veel restauranthouders gaan beseffen dat ze niet overleven met enkel een bediening in het restaurant zelf. Dus gingen ze ook afhaal- en leveringsopties aanbieden.

Lunch en broodjes

Een fantastisch voorbeeld van zo'n succesvolle omschakeling is Superbowl.

Hun bijzondere aanbod omvat zelfgemaakte en biologische seizoens- en streekproducten voor lunchvergaderingen, teamlunches en andere bedrijfsevents die om lekkere maaltijden vragen.

Nog zo'n superheld in het team van EasyOrder is Jeanbon. Wat zij klaarspeelden, leek een onmogelijke opdracht: het aanbieden van kwaliteitsvol voedsel in een leuke sfeer, met een snelle bediening en redelijke prijzen.

Klanten blijven terugkomen voor de kwaliteit en eenvoud van hun producten en voor hun speciale team. De manier waarop ze de EasyOrder-oplossing personaliseerden, verzekert bovendien een unieke restaurantervaring.

Bakkerij

Bakkerijen bieden producten op basis van bloem. Sommige serveren ook koffie, thee of vruchtensap.

Omdat het hoofdingrediënt bloem is, moeten bakkerijen extra aandacht besteden aan informatie over hun ingrediënten voor mensen met allergieën of een intolerantie voor bepaald voedsel.

Bakkerij

Met de EasyOrder-oplossing creëer en personaliseer je informatie over ingrediënten in je eigen app en website. Zo versterk je de relatie met je klanten én de integriteit van je merk.

Het platform van Bakkerij De Baere omvat ook ontbijt, voor extra gemak voor bezoekers aan de winkel. Klanten kunnen ook vooraf een bestelling plaatsen om op een latere datum af te halen.

Slagerij

De slagersstiel is al heel oud. Slagers versnijden karkassen en vlees en verkopen die stukken in hun slagerij. Meestal wordt het vlees pas bereid na de aankoop. Maar in veel landen bieden slagers reeds bereid vlees aan, met de mogelijkheid tot een bediening aan de toonbank of een maaltijd ter plaatse.

EasyOrder heeft een beproefde, succesvolle oplossing voor eender welke slagerij.

Slagerij

Een project waar wij heel trots op zijn, is Atelier Millevaches, met vier vestigingen.

Hun onafhankelijkheid is hun stokpaardje. De slagerij controleert het hele proces, van teler tot winkel. Zo garandeert ze kwaliteit en voorkomt ze extreme prijsschommelingen.

Ze biedt een waaier aan rundvlees, kip, lam en diverse regionale vleeswaren uit verschillende landen. Onze slimme zoekfilter was van het grootste belang in de ontwikkeling van hun eigen mobiele app en online bestelsysteem.

Tot zover de 'waarom'. Laten we nu eens kijken naar de 'hoe'.

Hopelijk ben je intussen gaan inzien waarom EasyOrder de beste oplossing voor jouw online bestellingen is en waarom je zaak haar eigen mobiele bestel-app nodig heeft.

Betaal minder commissiekosten, verlaag je marketingbudget en geniet van dat waar je de beste in bent: je klanten schitterende diensten en producten aanbieden.

De website en app voor jouw restaurant en business zullen in luttele dagen onafhankelijk zijn van externe apps – vrij van commissiekosten of verborgen kosten.

Begin met het aannemen van online bestellingen om lange wachtrijen voor je zaak te voorkomen, en verzamel en bewaar klantengegevens. Koppel dit alles aan je unieke getrouwheidssysteem en integratie met een POS-systeem.

Ga naar onze website of vraag een demo aan om aan de slag te gaan met je eigen online bestelsysteem.

Other relevant stories

Let our product do the talking

Schedule a product tour